Pizza Margherita

De Pizza Margherita is toch wel echt de pizza onder de pizza’s! Je kunt hem met al het gemak zelf thuis maken als je de volgende stappen volgt.

  1. Je begint met het zeven van de bloem, de gist en het zout boven een grote kom. In het midden maak je een klein kuiltje waarin je de olie en het lauwe water giet. Met je vingers begin je dan het geheel vanuit het midden te mengen. Kneed dit geheel zodat er een soepel en samenhangend deeg ontstaat. Doe dit gedurende 10 minuten totdat het deeg elastisch is.
  2. Maak hiermee een deegbal en laat deze rijzen in een met theedoek afgedekte kom, op een warme plek totdat het volume is verdubbeld (minimaal 1 uur).
  3. Je kunt nu de oven voorverwarmen op 200 graden. Ondertussen snijd je de tomaat aan de onderkant kruislings en laat je ze 20 seconden onderdompelen in kokend water, waarna je ze laat afkoelen. Je kunt nu gemakkelijk het vel van de tomaat afpellen, waarna je het vruchtvlees in plakken snijdt.
  4. Het deeg duw je plat en verdeel je in gelijke stukken die je uitrolt met een met bloem bestoven deegroller. Doe dit totdat je flinterdunne ronde lappen krijg. Snijd de mozzarella in plakken en leg deze op de pizza samen met de tomaat en Italiaanse kruiden. Breng de pizza verder op smaak met zout en peper en besprenkel hem met olie.
  5. Leg hem gedurende 8-10 minuten in het midden van de oven totdat hij krokant en gaar is. Erg simpel en verrukkelijk!

Ingrediënten:
300 g tarwebloem
1 zakje gedroogde gist
1 tl zout
4 el traditionele olijfolie
100 ml kraanwater
10 roma tomaten
500 g mozzarella
4 tl gedroogde Italiaanse kruiden